Sunday, July 27, 2008

Osa 17: Kick excel and bamboo power point

Pauliina maalaa vaihteeksi pieniä tauluja. Osaan liitetään magneetti ja osaan hakaset, ja niitä yritetään myydä Bushfire-festivaaleilla. Odotettavissa on kummastuneita ilmeitä, sillä suuren Swasiyleisön suosikkeja ovat perinnekäsityöt ja muotokuvamaalaus (kuvataiteen gospelit?).


Paikallisella journalismilla on ehkä vielä suuremmat haasteet. Tässä, armaat lukijamme, muutama valikoitu ilmoitus Swazi Newsin 26.7.2008 ilmestyneen viikonloppunumeron sivulta 22 'kärpäsestä härkäseksi'-palstalta.




Lehden varsinaiset artikkelitkaan eivät asiasisällöltään suuresti eroa ilmoitusten linjasta. Sivuilla 10-11 kerrottiin kuninkaan käyneen keskustelemassa paikallisten vanhusten kanssa tulevista vaaleista. Tämän valaisevan uutisen kirjoittaja, Sihle Mavuso, vastasi myös useiden muiden kyseisen numeron poliittisten artikkeleiden kirjoittamisesta. Se moniäänisyydestä.


Ja, sokerina pohjalla: 6.9. pääsemme juhlimaan Swasimaan ja kuninkaan 40+40-vuotispäiviä yhdessä Mugaben kanssa! Africa unite!

7 comments:

Anonymous said...

Kertomus ei pidä siltä osin paikkaansa, että magneetteja ei pikkutauluihin kiinnitellä koska niitähän ei siis ole. Niitä oli 100 kpl kun lare lähti maanantaina helsingistä kohti saksaa, mukana olivat kun saksasta lensi johannnesburgiin ja kaikki olivat vielä iloisia. täämn jälkeen tuli tenkka poo, koska lare 11 tunnin lennon jälkeen tahtoi tupakkia. kas, lentoaseman seinällä luki ettei kentän sisätiloissa tupakkaa saa polttaa, joten ei kuin passintarkastukseen, maassaololupa kehiin ja oven eteen tupakille. näin ollen etelä-afrikassa tupakkia polteltiin. tovin päästä uuden turvatarkastuksen kautta tuli pyrittyä magneettien kanssa seuraavalle lennolle joka johti valtavaan hämmästelyyn, noin viiden - kuuden turvatarkastajan keskuudessa jotka avoimesti nauroivat, ottivat magneetit pois ja rupesivat niillä itse leikkimään. sinne jäivät.


ps. myöhemmin kävi ilmi että kentällä oli tosi hieno smoker's lounge.

Liisa said...

Kaikesta päätellen parantajat osaa siellä parantaa mitä vaan, ja vähän enemmänkin.... Eikös Dr. Pauliina ja basisti voisi hypätä vähän aiempaan koneeseen ja tulla sittenkin lauantaiksi juhlimaan Käpylään? No ei vaan, mutta täällä juhlapäivä lähestyy, ja olette aatoksissain!

Jännittää!

Ps. mahtavia maalauksia, toivottavasti homma toimii ilman magneettejakin...

Anonymous said...

Tosi kivoja tauluja! Larelle terveiset! J

Henriikka said...

Hei, hienoja tauluja, erityisesti vetosi oikean alareunan osasto. Liekö jo viety käsistä? Toivottavasti. Nähhään pian!

Anonymous said...

Käykäähän ihmiset kuuntelemassa Rattle Machinen uusia viisuloita mikserinetissä: http://www.mikseri.net/artists/?id=65856

Terkuin Kat

Anonymous said...

Taulut hienoja. Noi "parantajat" vetoaisivat varmaan tosi hyvin meidän venäläisiin asiakkaisiin.

Muistan kun venäläinen siivoojamme jokunen vuosi sitten paranteli rannekipuaan jollain sähköpistokkeeseen liitettävällä vehkeellä, josta ilmeisesti sai sähköiskuja...

Asiakkaiden ylä- ja alapään ongelmanratkaisukeinoista ei tässä enempää kun on tuo vaitiolovelvollisuus. Kyllä elämä ja ihmisten "maalaisjärki" on joskus perin ihmeellisiä...

Sakke

Anonymous said...

Soittele T. kun olet kotosalla, mulla ei ole sun tuoretta mailiosoitetta! t: mirage