Thursday, November 6, 2008

Osa 24: "Pikku pukki pukki Paratiisissa"

Swasimaa on jo täysin jouluhuumassa, ostoskeskuksissa pukit lykkivät ja palmut sekä kaiteet ovat kulkusia ja nauhoja väärällään. Ja vaikka Yhdysvallat sai mustan presidentin, jokainen swasimaalainen joulupukkifiguuri on edelleen valkoihoinen.



Joulun odotuksen ja vierailemaan saapuneen Jatan kunniaksi lähdimme Mosambikiin nauttimaan rantaelämästä. Kyllä paratiisissa on sitten lystiä! Kapea Macanetan niemi sijaitsee aivan Maputon kupeessa. Niemen toiselta rannalta näkyvät kaupungin valot ja toinen ranta on Intian valtameren aaltojen pärskittävissä. Sijaintinsa ohella niemellä olevan Kaya Xaimite -majapaikan erikoisuutena ovat tuoreet merestä pyydetyistä aineksista tehdyt ruoat. Simpukoita, mustekaloja, rapuja ja suuria kaloja - merivesi vaihtuu vedeksi kielellä. Kuvassa kokki suomustuspuuhissa, taustalla kalastajavene, joka toi meidät niemelle.



Ulkoilmaa, pulikointia, suolaa, vieraanvaraisuutta ja rustiikkia, siinäpä viikonlopun herttareeti! Kuvassa Pauliina pusikossa.



Vaan jo oli käärme tähänkin paratiisiin päässyt öljyjalosteiden muodossa luikertelemaan, ja muoviroskia kerätessä askel kulki kevyesti vaikka mieli olikin asiasta raskas.



Pienempi vaikkakin epämiellyttävä paha olivat erilaiset uimaria kiusaavat meduusat. Kuvassa pieni mutta polttava blue bottle, joka vaani valtameren puolisten aaltojen notkoissa saadakseen häntänsä käärittyä turistin luottavaisen raajan ympärille kivuliain seurauksin.



Tuomas taistelee vedessä.

2 comments:

Anonymous said...

Moi!
Maisemat näyttää kivoilta! Olis kiva päästä tästä marraskuun pimeydestä polskimaan valtamereen...

Varokaa niitä meduusoja! Jotkut laatikkomeduusat on hengenvaarallisia. Jos ne pistää, pitää pistoskohtaan kuulemma kaataa viinietikkaa 30 sekuntia vastamyrkyksi.

Voikaa hyvin, moimoi,
Minna

KUNINKAS KOPRA said...

Jos viinietikkaa ei ole sattunut retkelle mukaan, voi kipuja lievittää myös virtsaamalla pistoskohdan päälle. Tai näin turistia ainakin huijataan uskomaan.