Tuesday, September 9, 2008

Osa 20: " Knugen!"

Swasimaassa ehdimme juuri parahultaisesti mukaan maan ja kuninkaan yhdistetyille 40/40-vuotispäiville. Stadionilla oli tunnelma katossa ja väkeä kuin parhaillakin markkinoilla. Kuningasta ajelutettiin ympäri stadikkaa perinteisessä swasiasussa avoautossa. Sieltä käsin mies rauhallisen säännöllisesti kääntyillen tervehti alamaisiaan.



Ohjelmaan kuului 10000 perinneasuisen tytön paraati, perinteisten sotilaiden esiintyminen, länsimainen sotilassoittokunta, puheita, gospelkuoroja, jalkapallo-ottelu ynnä muuta juhlavaa.







Kaikki SADC-maiden johtajat oli kutsuttu juhlille kunniavieraina, myös Zimbabwen Mugabe, joka sai saapuessaan kansalta valtavat seisoen annetut aplodit. Paikallinen vierustoverini tosin kuiskasi minulle, että aplodit eivät johdu siitä, että ihmiset pitäisivät Mugabesta, vaan siitä, että hän on kuuluisa. Pauliinan työtoveri kertoi kuitenkin myöhemmin, että kyllä swasit Mugabesta myös pitävät, sillä heidän mielestään hän on oikea kapinallinen, joka on lähes ainoana eteläisen Afrikan johtajana onnistunut laittamaan lännelle kampoihin.

Juhlissa bongasimme myös aidon rumputaiteilijan. Tahvo, älä ota opiksi.

2 comments:

Anonymous said...

Meinaaksä nyt oikeesti meinata, että toi enemmän kuin averagen näköinen kundi miestisseineen on kuningaskunnan valtias?!

t. Bassosektion jäsen

Anonymous said...

eikö se riitä, että on kuningas, pitäisikö samalla komeakin olla?