Saturday, December 20, 2008

Osa 28: Kaiuttimet kunnossa

Swasimaassa asiat eivät aina toimi kuten olettaisi. Hyvänä esimerkkinä toimimattomuudesta ovat kolme kuukautta sitten ostamamme kaiuttimet. Kauppaa tehtäessä Tuomas älysi testikuuntelun lisäksi irrottaa kaiuttimen suojaverkon vain huomatakseen, että molempien kaiuttimien diskanttielementit oli painettu sisään - ilmankos sointi olikin hieman verhoutunut. Kauppias oli pahoillaan asiasta ja totesi, että toki hänen olisi pitänyt itse tarkistaa asia. Hän antoi kaiuttimista kuitenkin kelpo alennuksen ja lupasi tilata uudet diskanttielementit seuraavaksi viikoksi ja vaihtaa ne ilmaiseksi.

Kuukauden kuluttua uudet elementit olivat saapuneet kauppaan, mutta niistä toisessa oli reikä, joten vain toinen saatiin vaihdettua. Ja vaihtaminen se vasta olikin prosessi! Aluksi kauppias unohti asentaa elementin magneetin takaisin. Kun huomautin siitä, hän vain laittoi mötikän kaiutinkoteloon sisään. Tämän jälkeen hän unohti siirtää tiivisteet vanhasta elementistä uuteen ja hässäkässä jokin eristelevykin jäi laittamatta takaisin. Kauppias ehti jo hermostua vaativalle asiakkaalle, joka mainitsi huomaamistaan epäkohdista. Sopu kuitenkin syntyi ja kauppias lupasi tilata vielä tarvittavan uuden osan ja laittaa sen paikalleen alkuperäisen sopimuksemme mukaisesti. Puolentoista kuukauden kuluttua ensimmäisestä remontista kaupasta soitettiin, ja tällä kertaa huolto toimi paremmin.



Nyt muutaman kuukauden viiveellä kelpaa kuunnella musiikkia samalla palautuen kuormittavasta prosessista. Ja kun hyvin moni asia toimii samankaltaisella tarkkuusasteella, on maassa oleskelu mitä mainiointa stressinsietokyvyn harjoittamista!

No comments: