Tuesday, December 9, 2008

Osa 27: Hyvä Suomi! VROOOM! Hyvä Mika

Tuomasta ahdisti pikkuinen Swasimaa, joten hän lähti neljän päivän reissulle Laurin kanssa Durbaniin: suurkaupungin vilinää, vesileikkien iloja (ihan perinteinen liukumäkipuisto!) ja hyvää ruokaa. Kyllä turismi on sitten mukavaa!

Ja heti perään tuli lähtö Pauliinan kanssa Krugerin kotieläinpuistoon luontoretkelle - ja Malelanen kaupunkiin sakkojenmaksureissulle. Tuomas sai sakon pari viikkoa aikaisemmin rikottuaan Etelä-Afrikassa liikennesääntöjä. Hän kieltäytyi lahjomasta poliisia (eri poliisi kuin Laren poliisi), vaikka poliisi ehdotti, että sakon voi toki maksaa hänelle suoraan ja vieläpä kolmasosalla oikeasta hinnasta, koska kuitit olivat lopussa. Selkeämpää oli kuitenkin testata, onnistuisiko rehtikin toiminta, ja onnistuihan se. Sakon maksaminen poliisiasemalla palautti kansalaisluottamuksen, ja sarvikuonojen katsominen tuntui mukavalta suoraselkäisen toiminnan jälkeen. Paikalliset ystävämme tosin ihmettelivät, miksi nähdä kaikki tuo vaiva kun asian voisi hoitaa helpomminkin. Niinpä. Rikkaat selviävät rahalla tilanteista, joista köyhät eivät. Ja korruption täyttämässä maassa täytyy toimia maan tavoin? Onneksi ei. Kuten Eput juuri levyllä laulavat: "Näen paremmin, mitä näkemättä olla toivoisin."

Viikonlopun viisaammasta päästä löytyy tapaaminen Scopsinpöllön kanssa. Puolituntisen lounaamme aikana pöllö kääntyi oksallaan 45 astetta. Silmät pysyivät koko ajan kiinni. Se mahtaa olla tosi viisas.

Suomen itsenäisyyspäivä jäi näissä melskeissä aivan viettämättä. Korvaukseksi päätimme antaa autollemme nimen "Hyvä Mika." Ja paluumatkalla Krugerista takaisin kotiin Swasimaahan kuuntelimme autossa vanhoja suomalaisia hittejä: Muistatko Monrepo'n, Kodin kynttilät, Elämää juoksuhaudoissa, Istanbul, Juhlavalssi, Rakovalkealla ja Sininen uni.

Kotiin tultua ei kuitenkaan ollut vielä sinisen unen aika, vaan iltapuhteiksi katsoimme Sinkkuelämää-elokuvan. Olipa mukava nähdä vanhat tutut pitkästä aikaa hyvässä iskussa! Elokuvassa kaikille sankareille kävi mutkien jälkeen hyvin, ja niihin tunnelmiin olikin hyvä lopettaa loma. VROOOM VROOOM!

3 comments:

Luovuksissa said...

Laittakaa kuvaa paikallisista taiteilijoista/taiteesta jos kohdalle osuu. Terveiset Espoosta. PH

Anonymous said...

Ei sentään Hyvä Tony?
Sehän se olis Isänmaallista ollut.

Onko siellä tosiaan "isompi menee ensin" -liikennesääntö voimassa vai onko se huhupuhetta vain?

tv aho

KUNINKAS KOPRA said...

No kuninkaalliset ainakin menevät tavan rahvaan edelle liikenteessä. Juuri tänä aamuna eräs prinssi kaahasi uudella citymaasturillaan moottoritieruuhkassa, ohitteli milloin vasemmalta, milloin oikealta. Vaarallista ja typerää.

Ajoittain kuninkaalliset ajavat poliisisaattueessa, ehkäpä saattue onkin mukana siksi, että prinssien ajotaitoihin ei luoteta...