Monday, December 21, 2009

Osa 53: Keppiä kyytipojaksi

Pappilan hätävara on köyhtynyt vieraskimaran kuluessa. Miksun ja Villen sekä Mosambikin Lotan kohtaloksi koitui saada tervetuliaisiksi sokeriruokoa ja papaijakiljua. Ruo'on rumentava vaikutus tuli jälleen kerran todistettua. Eikä papaijan olemassaoloa peruslitkun seasta juuri havaittu, yllätys yllätys.





Ruoko poskessa suuntasimme kauan odotetulle lomalle. Mosambikissa oli tarjolla itsenäisyyspäiväjuhlat ja raukeaa rantaelämää ja merenötököitä Marin kanssa Inhacan saarella. Kuvassa meneillään rantautuminen pikkuveneellä lautalta, joka ei laskuveden aikaan laituriin saakka kyennyt kyntämään. Etsi kuvasta veli Mikael.



Maputo Times kertoi 17. joulukuuta, että samaisen Inhacan lautan (suuri ja betoninen) lähtölaituri Maputossa oli romahtanut viikko reissumme jälkeen. Ihmeen kaupalla henkilövahingoilta vältyttiin.



Helteisen Mosambikin jälkeen tuntui ah niin kotoisalta palata Swasimaan yhä jatkuvaan sateeseen ja tulvaan. Malkernsissa tie oli siinä määrin veden vallassa, etteivät pikkubussit pystyneet etenemään. Mika sen sijaan ei ollut moksiskaan vaan mennä porskutti eteenpäin niin että kura vaan roiskui.



Tuomas kunnostautui juhlakauden kunniaksi voittamalla handelin Amarula-kilpailussa. Kuvassa onnellinen voittaja vastaanottaa toisen palkinnon, viinipullonviilennyskaukalon.



Tässä kuvassa paikallista järjestäytynyttä eksotiikkaa.



Lopuksi vielä varoitus vierailijoille. Airlinkin kone on pudonnut kolmesti viimeisen kolmen kuukauden aikana (toistaiseksi Etelä-Afrikan reiteillään). Toivottavasti tämä tieto lievittää Mbabane-Johannesburg-automatkailun aiheuttamia ruhjeita sielussa ja silavassa.

Paratiisia odotellessa vinkki tuleviin tapahtumiin: seuraavassa blogissa joulutunnelmointia. Eemilille on varattu punainen rusetti ja muille kermavaahtopartoja, jotka jouluglögimielissänne viehkeästi kietoutuvat Incwala-juhlijoiden leopardietumuksiin.

No comments: