Wednesday, April 23, 2008

Osa 8: "Kaljalla käynti"

Olimme viikonloppuna ekaa kertaa autolla kauempana ihan kahdestaan, mikä tuntui varsin oudolta. Mitä ihmettä me tehdään täällä Afrikassa ajelemassa? Mutta kavereiden näkeminen on toki hyvä syy lähteä vaikka Mosambikiin asti kaljalle. Ja tätä varten oltiin syöty malarialääkkeitäkin jo aika tovi.


Mutta ne kaverit ja kaljalla käynti, siinäpä sellainen pari! Meni ekaa kertaa päivärytmi kukkumisen puolelle. Ja Mosambikissa oli ylipäätään lomafiilis: Meri, uiminen (uima-altaassa), letkeät rantaravintolat, katkaravut, kattoterassit - olo kuin olisi Brasiliassa (sanoo Tuomas joka on siellä käynyt) ja rahatkin on nimeltään metikaisia. Mosambikissa näytti myös paljon enemmän Afrikalta, naiset kantoivat tavaroita pään päällä ja hedelmät myytiin pyramideissa eikä muovipusseissa. Ja Liisa oli tuonut meille Aamulehden ja saimme arvuutella pantomiimin perusteella kuka on Suomen uusi ulkoministeri.


Tyhmää oli kaupungissa autonratissa olo, me ei olla vielä hyviä tai rohkeita ollenkaan. Maalla ajelu on mukavampaa, Erik Dolphya kuunneltiin ihan tappiin asti. Oli myös jo ehtinyt unohtaa pelottavat rosmotarinat, kuumuuden ja itikoiden olemassaolon. No, Swasimaahan palatessa satoikin sitten rakeita ja ukkosti, piti ajaa suoraan pilveen että pääsi kotiin. Samaisessa myrskyssä kuoli yksi futari, joka oli juoksemassa kentältä sadetta suojaan. Pum vaan. Tällä viikolla olemme myös palelleet jopa untuvapeiton alla, lupailevat heinäkuuksi lunta.



Hyvää syksyä kaikille!

2 comments:

Unknown said...

voi toivottavasti pantomiimiin kuului kännykät hampaiden paikalla!

mutta se on kai siinä pahassa puolueessa?

en mä noista ymmärrä.
mutta isot hampaat ja energiaa.
yhdistettynä vääriin arvoihin?
voiko se olla tuhoisaa?

kylmässä on hiton ikävä nukkua.
hankkikaa lämpöpattereita ja nukkukaa pienessä huoneessa? lämpöpullotkin on kivoja.

TVH

Liisa said...

viskiä ja verenpaineen mittausta, siinä vasta menoa Maputon yössä! Kiitos niin kovin että seikkailitte sinne ja takaisin myrskyn läpi, oli ikimuistoiset Afrikkatreffit!

En malta odottaa että pääseen istuskelemaan teidän uusille terassituoleille Amarula-lasi kädessä...